ΚΟΣΟΒΟ: η Σερβία στέλνει δυνάμεις στην συνοριογραμμή

Τον τελευταίο καιρό, έχει ξεσπάσει ένας χαμός στις περιοχές Jarinje και Brnjak του Κοσόβου, στα σύνορα με την Σερβία. Όλα ξεκίνησαν πριν μία εβδομάδα, όταν οι αλβανικές αρχές απαγόρεψαν τις σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας οδηγώντας έτσι τον σερβικό πληθυσμό σε διαμαρτυρίες. Οι Σέρβοι προχώρησαν στο κλείσιμο των δρόμων και οι Αλβανοί έστειλαν αστυνομικές μονάδες, οι οποίες προχώρησαν σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν σταματά εκεί. Η Σερβία ξεκίνησε άμεσα να συσσωρεύει δυνάμεις στην περιοχή κυρίως αποτελούμενες από τεθωρακισμένα ενώ μια ομάδα αρμάτων μάχης τύπου Τ-72Β1ΜS  στάλθηκε σήμερα κοντά στις περιοχές όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Επίσης εξοπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας MiG-29 & J-22 και επιθετικά ελικόπτερα MI-35 πραγματοποιούν πτήσεις στην περιοχή.  


   


Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση του Κοσόβου ότι δεν θα εμπλακούν ενώ η ΕΕ ζήτησε και από τις δυο πλευρές να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Σέρβο Υπουργό Άμυνας και τον Ρώσο πρέσβη, Ρώσοι αξιωματούχοι θα επισκεφτούν τις βάσεις και τα στρατεύματα της περιοχής. Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال