ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ: κινεζικά και ρωσικά πλοία στην Ιαπωνία

Ομάδα κρούσης αποτελούμενη από ρωσικά και κινεζικά πλοία προχώρησε σε κοινές περιπολίες και ασκήσεις στον δυτικό Ειρηνικό για πρώτη φορά. Tα πλοία πέρασαν από τα στενά Tsugaru, τα οποία χωρίζουν την Ιαπωνία σε δύο μέρη, τα οποία θεωρούνται διεθνή ύδατα.


Κατά ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ο σκοποί των κοινών περιπολιών ήταν η ανάδειξη της ρωσικής κα κινεζικής σημαίας, η προστασία των θαλάσσιων οικονομικών δραστηριοτήτων των δύο χωρών καθώς και η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας προσθέτει ότι οι ασκήσεις αναπτύσσουν την εταιρική σχέση Ρωσίας - Κίνας ενώ ενισχύεται η ικανότητα κοινών δράσεων με την ταυτόχρονη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.
Η κινέζικη υποομάδα αποτελείται από ένα καταδρομικό Type 55, ένα αντιτορπιλικό Type052D, δύο φρεγάτες Type054A καθώς και ένα πλοίο συνοδείας στόλου Type903A ενώ η ρώσικη αποτελείται από δύο αντιτορπιλικά κλάσης Udaloy, δύο κορβέτες κλάσης Steregushchiy και από το πλοίο παρακολούθησης στόλου Marshal Krylov.        


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال