ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ: υπογραφή LOI για ολλανδικά πλοία

 


Στα πλαίσια της τακτικής συνεδρίασης των διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, υπεγράφη επιστολή πρόθεσης (Letter Of Intent) για την πιθανή απόκτηση 2 φρεγατών τύπου Μ και 6 ναρκοθηρευτικών κλάσης Alkmaar από τον Έλληνα Αντιναύαρχο και Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και από τον Ολλανδό ομόλογο του Αντιναύαρχο Arie Jan de Waard. 


Photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Cameron Stoner 


Οι φρεγάτες τύπου Μ (ή αλλιώς Karel Doorman class) αποτελούσαν την ενδιάμεση λύση της Ολλανδίας στο πρόγραμμα φρεγατών, το οποίο κέρδισε η Γαλλία με τις περίφημες φρεγάτες Belharra. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται να παραληφθούν σύντομα καθώς το Βασιλικό Ολλανδικό Ναυτικό δεν θα τις έχει διαθέσιμες προτού κατασκευαστούν οι νέες φρεγάτες οι οποίες θα τις αντικαταστήσουν.

Photo by Tom Turner

Όπως προαναφέραμε, η συμφωνία περιλαμβάνει και 6 ναρκοθηρευτικά κλάσης Alkmaar. Αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη καθώς o στόλος ναρκοθηρευτικών του Πολεμικού Ναυτικού έχει σχεδόν μηδενιστεί ! Έτσι, ο στόλος θα ανασχηματιστεί με νέες, ικανές μονάδες.    

   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال