ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΙΣΡΑΗΛ: εντείνουν την συνεργασία τους στα loitering munitions

Στα πλαίσια της διεθνούς αεροδιαστημικής και αμυντικής έκθεσης "ADEX 2021" που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στις κρατικές εταιρείες IAI (Israel Aerospace Industries) και KAI (Korea Aerospace Inudstry).

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να επεκτείνουν την συνεργασία τους πάνω στην τεχνολογία των Drones με έμφαση στα kamikaze drones (Loitering Munitions). Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της KAI, Chang Heon-han, οι δύο χώρες πρόκειται να αναπτύξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη νέας γενιάς με στόχο την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες ενώ ο νοτιοκορεατικός στρατός θα εξοπλιστεί με νέες τεχνολογίες κάνοντας αναφορά στα ισραηλινά kamikaze drones HARPY NGW και HAROP ως συστήματα που έδειξαν την αξία τους στο πεδίο της μάχης.


IAI HARPY

Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε παρόμοιες συνεργασίες και με ελληνικές εταιρείες καθώς θα είναι η ιδανική ευκαιρία για την χώρα μας να εξοπλιστεί με τόσο αξιόλογα και αποτελεσματικά συστήματα τα οποία θα είναι game-changer στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο !


IAI HAROP του αζέρικου στρατού σε φορτηγό-εκτοξευτή 


      

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال