ΚΙΝΑ: μια ματιά στα νέα αεροσκάφη της PLAAF

Η εβδομάδα που πέρασε είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας καθώς δημοσιεύτηκαν βίντεο και φωτογραφίες 2 νέων κινεζικών αεροσκαφών, ενός νέου ναυτικού μαχητικού 5ης γενιάς βασισμένο στο FC-31 και η διθέσια έκδοση του μαχητικού 5ης γενιάς J-20.

Το πρωτότυπο J-35 εν πτήσει με ένα J-16 (via Weibo)

Το πρωτότυπο της ναυτικής έκδοσης του μαχητικού 5ης γενιάς FC-31 υπό την ονομασία "J-25" πραγματοποίησε πτήση με την συνοδεία ενός J-16, αεροσκάφος το οποίο επιχειρεί από τα κινεζικά αεροπλανοφόρα. 

Το νέο J-35 θα επιχειρεί επίσης από αεροπλανοφόρα, καθώς όπως παρατηρούμε διαθέτει σύστημα απονήωσης από καταπέλτη (παρατηρήστε πόσο χαμηλό είναι το σύστημα απογείωσης), τροποποιημένο πιλοτήριο, εξωτερικούς αισθητήρες και φτερά με αναδιπλούμενα άκρα. Επίσης, θα μπορεί να απογειώνεται με βαρύτερο φορτίο, να κουβαλάει περισσότερα όπλα να και επιχειρεί σε πιο μακρινές αποστάσεις λόγω των νέων τεχνολογιών που φέρει αντίθετα με το J-16.


Η νέα έκδοση του J-20 (via @Rupprecht_A)

Στις 27 Οκτωβρίου 2021, το πρώτο διθέσιο μαχητικό 5ης γενιάς, γνωστό και ως J-20B/S έκανε την εμφάνιση του στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας Chengdu Aerospace. Σύμφωνα με το The Aviationist, πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των νέων πιλότων πάνω στο συγκεκριμένο αεροσκάφος. Ο επιπλέον πιλότος θα μπορούσε να διαχειρίζεται κάποιο UAV ή κάποιους αισθητήρες καθώς η νέα έκδοση θα φέρει περισσότερες οθόνες. 

 

  

      

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال