ΓΕΕΘΑ: βράβευση και πτήση με Rafale στην Γαλλία !

 Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος τιμήθηκε από τον Γάλλο ομόλογο κ. Thierry Burkhard με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, ένα μετάλλιο που δίνεται σε στρατιωτικούς ή πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Έλληνας στρατηγός σε δημοσίευση του στο Twitter, η υποδοχή ήταν θερμή από την Γαλλική μεριά ενώ είχε ύψιστη τιμή για τον ίδιο η παρασημοφόρηση του με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Στην συνέχεια, πέταξε με ένα διθέσιο Rafale της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τους γαλλικούς ουρανούς τονίζοντας θα τα νιώσουμε σύντομα πάνω από τους ελληνικούς ουρανούς με την Πολεμική Αεροπορία με τους Έλληνες πιλότους σε πλήρη ετοιμότητα και  με αποστολή τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.


Υπενθυμίζουμε πως η χώρα μας έχει παραγγείλει 18 μαχητικά Rafale ενώ κατά την ομιλία του στην φετινή ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποκτηθούν άλλα 6, σχηματίζοντας μία πλήρης μοίρα αεροσκαφών. Τα πρώτα αεροσκάφη πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022, ενώ έχουν παραδοθεί 3 μέχρι στιγμής. Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال