«ΜΕΔΟΥΣΑ 11»: Δυνάμεις από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και ΗΑΕ στην Κρήτη

 

Πηγή: geetha.mil.gr

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, από την Τετάρτη 17 έως την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου διεξάγεται η Διμερής Διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου υπό την ονομασία «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» με την συμμετοχή δυνάμεων από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην περιοχή της Κρήτης.

Αναφέρεται επίσης ότι η Γαλλία, η Ινδία, η Ιορδανία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία και η Ινδία συμμετέχουν ως παρατηρητές. 

Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων του συμμετεχουσών Χωρών καθώς και διεξαγωγή επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας και της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης την Δευτέρα 22 του μηνός, η οποία Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitor Day), θα παρευρεθούν υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν άλματα στατικού ιμάντα,  ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών, εικονικές αεροπορικές προσβολές και απόβαση στο Μάλεμε της Κρήτης. 

Πηγή Φωτογραφιών: www.geetha.mil.gr 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال