«ΜΕΔΟΥΣΑ 11»: ολοκληρώθηκε η άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και ΗΑΕ

Η άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου με συμμετοχές δυνάμεων από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπό την ονομασία «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» ολοκληρώθηκε, με την τελική φάση να λαμβάνει χώρα στην Κρήτη. 

Πηγή: geetha.mil.gr

Στα πλαίσια της τελευταίας φάσης πραγματοποιηθήκαν σύνθετα διακλαδικά και υψηλού συντονισμού και απαιτήσεων επιχειρησιακά σενάρια, που εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια από τα μέσα και το προσωπικό των συμμετεχουσών δυνάμεων, επιστέγασμα των οποίων αποτέλεσε η συνδυασμένη αμφίβια ενέργεια στην ακτή του Μάλεμε της Κρήτης. Πέρα από την απόβαση, οι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άλματα στατικού ιμάντα, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερα, αναρρίχηση σε πολεμικό πλοίο καθώς και αεροπορικές προσβολές μαχητικών αεροσκαφών. 

Πηγή: geetha.mil.gr

Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων του συμμετεχουσών Χωρών καθώς και διεξαγωγή επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας και της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Πηγή: geetha.mil.gr


     

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال