ΓΑΛΛΙΑ: εντάσσεται σε υπηρεσία η πρώτη φρεγάτα FREMM DA

Με δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στον Twitter, η Γαλλίδα Υπουργός Αμύνης Florence Parly ανακοίνωσε ότι η πρώτη φρεγάτα FREMM DA FNS "Alsace" είναι έτοιμη για να ενταχθεί σε υπηρεσία. 

Πηγή: Florrence Parly (twitter)

«Η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Alsace είναι έτοιμη για επιχειρήσεις», αναφέρει η Υπουργός. «Ανήκει σε μια κατηγορία φρεγατών αναγνωρισμένων παγκοσμίως για τις μαχητικές ικανότητες τους».  «Η ανανέωση του εξοπλισμού του Marine Nationale είναι απαραίτητη στο τρέχον στρατηγικό περιβάλλον. Η Γαλλία χρειάζεται ένα δυνατό και αξιόπιστο ναυτικό για να προστατεύσουμε τις ακτές μας και την ΑΟΖ μας, μπροστά στα εμπόδια στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, απέναντι σε απόπειρα εκφοβισμού στην θάλασσα, μπροστά στην επιθυμία να αρνηθεί κανείς την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές», προσθέτει.  

H «Alsace» και η «Lorraine» (στο μέλλον) θα αποτελούν την αντιαεροπορική έκδοση των φρεγατών πολλαπλού ρόλου κλάσεως «Aquitaine». 'Eχουν μήκος 142 μέτρα και εκτόπισμα πάνω από 6,000 τόνους ενώ φέρουν εκτοξευτές Α50 εξοπλισμένους με 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster, κανόνι των 76χιλ, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet, 3 Narwhal RWS των 20χιλ και 2 διπλούς εκτοξευτές τορπιλών MU90.  


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال