Ο Ελληνικός Στρατός επισήμως παρέλαβε τα πρώτα Μ1117 Guardian

 

Πηγή: www.geetha.mil.gr

Στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους Αττικής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου η Τελετή Παραλαβής των Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως τύπου Μ1117 Guardian, με την συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς καθώς και ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute Νίκος Λαρυγγάκης.  

Πηγή: www.geetha.mil.gr

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των οχημάτων, σε ότι αφορά στην χρησιμοποίηση τους σε αποστολές επιτήρησης περιοχής και παροχής προστασίας σε κρίσιμες δραστηριότητες, καθώς και στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως προς την ασφαλή ταχεία διείσδυση και εκτέλεση ελιγμών σε κάθε τύπου εδάφους. Η ενισχυμένη θωράκιση των οχημάτων παρέχει προστασία από οπλισμό μικρού διαμετρήματος, νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ενώ η απόκτηση τους θα συμβάλει στην αποτρεπτική ισχύ της Χώρας, τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.    

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال