ΗΑΕ: αγορά 80 αεροσκαφών RAFALE F4

                                              Ινδικό Rafale στο Μπορντό, Πηγή: @yankee_spotting

Σήμερα  Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπεγράφη συμβόλαιο απόκτησης 80 αεροσκαφών RAFALE F4 και 12 ελικοπτέρων μεταφοράς τύπου Eurocopter EC725 Caracal υπό την παρουσία του ίδιου του Γάλλου Προέδρου, του διαδόχου Πρίγκηπα του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν και του Διευθυντή της Dassault Ερίκ Τραππιέρ. Η συνολική αξία της συμφωνίας υπολογίζεται στα $19δις.

Σύμφωνα με την Dassault Aviation, τα ΗΑΕ είναι ο πρώτος πελάτης του RAFALE F4 εκτός Γαλλίας και θα αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο θα καθιστά τις Ένοπλες Δυνάμεις των Εμιράτων ικανές να εγγυούνται την κυριαρχία και την επιχειρησιακή τους ανεξαρτησία.

Eurocopter EC725 Caracal, Πηγή: @yankee_spotting

«Εκτός από τα 80 Rafale», αναφέρει η Γαλλίδα Υπουργός Εθνικής Αμύνης Florrence Parly στο Twitter, «τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σύμβαση για την απόκτηση 12 ελικοπτέρων Caracal, που παράγονται και συναρμολογούνται πλήρως στην βιομηχανική τοποθεσία της Airbus Helicopters στο Marignane. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα που θα διαιωνίσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Γαλλία», καταλήγει η Υπουργός.


   

  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال