ΚΥΠΡΟΣ: οι «Πάνθηρες» της Εθνικής Φρουράς ξαναχτυπούν


Πηγή: Army.gov.cy

Εκπαιδευτικές Βολές αντιαρματικών πυραύλων τύπου 9M120 «ATAKA» και πολυβόλων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου επιθετικά ελικόπτερα τύπου Mi-35P και Gazelle της Εθνικής Φρουράς επί θαλασσίων στόχων, αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΦ. 

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολής Κιτίου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των χειριστών των ελικοπτέρων.    

Πηγή: Army.gov.cy

Τα επιθετικά/ελαφριά επιβατικά ελικόπτερα τύπου Mi-35P αγοράσθηκαν από την Εθνική Φρουρά το 2001 και είναι κατασκευασμένα από την Ρωσική εταιρεία Mil Moscow Helicopter Plant. Τον Αύγουστο του φετινού έτους, ανακοινώθηκε από την κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης" ότι το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας διαπραγματεύεται την πώληση των ελικοπτέρων στην Σερβία, λόγω ακριβής συντήρησης και ξεπερασμένης τεχνολογίας. 
 
Πηγή: Army.gov.cy

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, η Εθνική Φρουρά ερευνά την απόκτηση 12 νέων ελαφριού τύπου επιθετικών ελικοπτέρων στο πλαίσιο ενός προγράμματος αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόκτηση των νέων ελικοπτέρων θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις σε βάθος δεκαετίας, με 6 ελικόπτερα την πενταετία. 


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال