ΓΑΛΛΙΑ: τοποθετήθηκε η τρόπιδα της πρώτης φρεγάτας FDI

 

Πηγή: Naval Group

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Γαλλίας η τελετή τοποθέτησης τρόπιδας της πρώτης φρεγάτας FDI του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού "Admiral Ronarc'h", αναφέρει δελτίο τύπου της Naval Group.

Σύμφωνα με την Naval Group, αυτό το βήμα σηματοδοτεί την έναρξη συναρμολόγησης του πλοίου στην αίθουσα κατασκευής, το οποίο θα παραδοθεί το 2024. Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά πέντε πλοίων των οποίων οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν το 2030. 

Την ίδια μέρα τροφοδοτήθηκε επίσης η μονάδα Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM), ο ενσωματωμένος ιστός της FDI. Αυτό το ορόσημο συμβολίζει την έναρξη των δοκιμών του πλήρους συστήματος μάχης της φρεγάτας αρκετούς μήνες πριν την τελική ενσωμάτωση του στο πλοίο.

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στην βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτας Άμυνας και Επέμβασης», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group Pierre Eric Pommellet. «Αυτά τα κυβερνοασφαλή, κλιμακούμενα και πολλαπλών ρόλων πλοία θα εξασφαλίσουν την ανωτερότητα της πληροφόρησης και της εμπλοκής καθώς και την ικανότητα αντοχής στην θάλασσα των ναυτικών δυνάμεων που θα τα διαχειριστούν. Το πλοίο αυτό που έχει ήδη επιλεχθεί από την Ελλάδα για το Πολεμικό Ναυτικό της, θα επιτρέψει επίσης στην Naval Group να αναπτύξει την διεθνή προβολή της. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση της κυριαρχίας της Γαλλίας και των χωρών εταίρων μας», προσθέτει.
Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال