ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΥΠΑΜ: «Ακίνδυνη η Δημοσίευση Δεδομένων των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων»

 

Πολωνικό MiG-29, πηγή: George Karavantos

Το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε στις πληροφορίες περί μεγάλης διαρροής δεδομένων του Πολωνικού Στρατού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χιλιάδες δεδομένα για τον Πολωνικό Στρατό και την Πολωνική Πολεμική Αεροπορία είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ενώ είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας.

  «Μετά την επαλήθευση των πληροφοριών μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Πολωνικού Υπουργείου Άμυνας,  «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κατάλογος που αποκαλύπτεται στο διαδίκτυο αποτελεί μέρος του Ενιαίου Ευρετηρίου Υλικού που διατηρεί η Επιθεώρηση Υποστήριξης, δηλαδή η Μονάδα που είναι υπεύθυνη για τις αγορές του Πολωνικού Στρατού. Το ευρετήριο περιέχει μόνο δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες. Μπορούν να ληφθούν, μεταξύ άλλων, με βάση ανοιχτά διεξαχθείσες και δημοσιευμένες διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων. Είναι ένας ημιτελής κατάλογος εφοδίων, που δεν περιέχει ούτε πληροφορίες για ποσότητα και την απόδοση του εξοπλισμού, ούτε για τις ελλείψεις».

  «Αυτός ο τύπος ευρετηρίου δημοσιεύεται επίσης από το ΝΑΤΟ ως μέρος της βάσης δεδομένων Master Catalog of References for Logistics και είναι ευρέως διαθέσιμος. Τα δεδομένα που περιέχονται στο Uniform Material Index που αποκαλύπτεται στο διαδίκτυο μεταφέρονται και δημοσιεύονται στην Βάση Δεδομένων NMCRL. Λάβετε υπόψη ότι η δημοσίευση των δεδομένων δεν απειλεί απειλή για την Κρατική ασφάλεια ούτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ευρετήριο δεν δημοσιεύτηκε ως αποτέλεσμα παραβίασης της ασφαλείας των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε περίπτωση υπαλλήλου που διέθεσε αρχείο σε μη εξουσιοδοτημένο άτομο, θα διερευνηθεί από την Στρατιωτική Αστυνομία».     

  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال