ΗΠΑ: Έγκριση Δύο Μεγάλων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων Της Αιγύπτου

 

C-130 Super Hercules, πηγή: άγνωστη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού Συνεργασίας για την Ασφάλεια και την Άμυνα, το State Department αποφάσισε να εγκρίνει δύο μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της Αιγύπτου, συνολικής αξίας περίπου $2.55δισ. 

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την πώληση 12 μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130J Super Hercules στην Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, συμπεριλαμβάνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό τους. Το κόστος της συμφωνίας εκτιμάται στα $2.2δισ ενώ τα σύγχρονα αυτά μεταγωγικά αεροσκάφη θα "απογειώσουν" τις αερομεταφορικές δυνατότητες της Αιγύπτου ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια των συνόρων και την ταχεία αντίδραση σε εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας ζητήματα.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την πιθανή πώληση τριών επίγειων ραντάρ επιτηρήσεως τύπου SPS-48 και του σχετικού εξοπλισμού τους στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας $335εκ. Η πώληση αυτή θα βελτιώσει την ικανότητα της Αιγύπτου να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές καθώς και τον εντοπισμό αεροπορικών επιθέσεων. Τα συγκεκριμένα ραντάρ μπορούν να εντοπίζουν στόχους σε εμβέλεια 460χλμ και σε υψόμετρο 30χλμ.

SPS-48 radar, πηγή: l3harris.com

        

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال