ΥΕΘΑ: Δηλώσεις Για Εξοπλιστικά και Συνεργασία Με Ισραήλ

 

Πηγή: N Panagiotopoulos (twitter)


Στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις όσον αναφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συνεργασία μεταξύ Ελλάδος - Ισραήλ.

Σε ερώτηση για την απόφαση για τις κορβέτες, ο Υπουργός απάντησε ότι το πρόγραμμα είναι πυκνό, οι διαδικασίες σύνθετες και οι διαπραγματεύσεις εντατικές ενώ η σύμβαση των φρεγατών FDI HN ετοιμάζεται να ψηφισθεί στην Βουλή για να υπογραφτεί. Η απόφαση των κορβετών αναμένεται να παρθεί εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022 και πρόκειται για μια περίπλοκη απόφαση καθώς κάποια από τα πλοία θα πρέπει να κατασκευαστούν στην Ελλάδα με την παράλληλη τήρηση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης.

Ο Υπουργός επίσης ανέφερε ότι η προμήθεια αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου F-35 ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα. Η υπόθεση αυτή όμως έχει να κάνει με την ικανότητα μας να εντάξουμε την προμήθεια στον οικονομικό προγραμματισμό μας και όχι τόσο με την διάθεση των Αμερικανών. 

Περί των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, ο Υπουργός δήλωσε ότι εκδηλώνεται μια έντονη δραστηριότητα στην αμυντική συνεργασία για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. «Με τον ομόλογο μου αλλά και με τα στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Ισραηλινού ΥΠΕΘΑ, συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργειών ανάμεσα σε ισραηλινές εταιρείες και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με όρους μεταφοράς τεχνογνωσίας για την αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και όχι μόνο», ξεκαθάρισε.

  

         

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال