ΗΑΕ: Τελικές Υπογραφές Για Την Απόκτηση Του Νοτιοκορεάτικου Α/Α Συστήματος Cheongung-2

 


Σύμφωνα με νοτιοκορεατικές πηγές, η Nότια Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκλήρωσαν τις τελικές υπογραφές για την εξαγωγή του αντιαεροπορικού συστήματος Cheongung-2 στο πλαίσιο συμφωνίας αξίας $3,37δισ, την μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία εξαγωγής οπλικών συστημάτων στην Ιστορία της Νότιας Κορέας.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι στις 12 Ιανουαρίου τα ΗΑΕ υπέγραψαν σύμβαση με τις κατασκευάστριες εταιρείες, την Hanwha Systems και την Hanwha Defense και σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μια επίσημη τελετή υπογραφής εξαγωγών μεταξύ των κυβερνήσεων σύντομα.

Το Cheongung-2 είναι ένα σύστημα αναχαίτησης μεσαίας εμβέλειας και υψομέτρου που αναπτύχθηκε από νοτιοκορεάτικες εταιρείες για ανταποκρίνεται ταυτόχρονα σε επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων και αεροσκαφών. Ο κάθε πύραυλος έχει μήκος 4 μέτρα, 400 κιλά βάρος, 40 χιλιόμετρα βεληνεκές και ταχύτητα 5 Mach, ενώ κοστίζει $1,2εκ. Λέγεται ότι η Hanwha Defense έχει αναπτύξει έναν ειδικό εκτοξευτή για το κλίμα της Μέσης Ανατολής ενώ η Hanwha Systems τροποποίησε το ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών για να ικανοποιεί τις ανάγκες των ΗΑΕ. 

Η επιλογή του συστήματος έγινε αφού νίκησε τον ισραηλινό πύραυλο "Barak 8" σε διαγωνισμό, καταρρίπτοντας όλους τους στόχους σε δοκιμές το 2017.

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال