ΣΟΥΗΔΙΑ: Μεταφορά Στρατού Στο Νησί Gotland Υπό Τον Φόβο Ρωσικής Εισβολής

 


Μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες του ΝΑΤΟ με την Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, η Σουηδία προχώρησε στην μεταφορά στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων στο νησί Gotland, το πιο κοντινό σημείο της χώρας στην Ρωσία. Την κινητοποίηση επιβεβαίωσαν οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Το Gotland είναι το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας και βρίσκεται σε σημαντική γεωστρατηγική θέση στην Βαλτική θάλασσα. Μετά την ρωσική εισβολή στην Κριμαία, η Σουηδία ξεκίνησε μεγάλες επενδύσεις στην άμυνα της και στις Ένοπλες Δυνάμεις της ενώ το 2018 επαναλειτούργησε ένα στρατόπεδο στο νησί, υπό τον φόβο ότι οι Ρώσοι μπορεί να το εισβάλουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ρωσικά αποβατικά σκάφη έκαναν την εμφάνιση τους στην Βαλτική.  

 «Η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή στην άμεση περιοχή μας ήταν σοβαρή εδώ και πολύ καιρό και η πρόσφατη εξέλιξη των γεγονότων ενίσχυσε περισσότερο αυτήν την εικόνα», δήλωσε o Αντιστράτηγος Michael Claesson. «Αν και η κίνηση του Ρωσικού Ναυτικού δεν χρειάζεται να σημαίνει αυξημένη απειλή, πάντα προσαρμοζόμαστε στην κατάσταση που επικρατεί», ανέφερε.   

       

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال