ΚΥΠΡΟΣ: Τα T-80U της Εθνικής Φρουράς Σαρώνουν το Πεδίο Βολής

 

Πηγή: www.army.gov.cy

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, τα άρματα μάχης τύπου T-80U της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποίησαν βολές στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού με τα 125χιλ πυροβόλα τους καθώς και με τα συζυγή πολυβόλα 7,62χιλ τους από τις 17 έως τις 21 Ιανουαρίου.    

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και σε αυτή συμμετείχαν το μόνιμο προσωπικό της δύναμης, οι συμβασιούχοι οπλίτες και οι οπλίτες που κατατάχθηκαν πρόσφατα και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και του ηθικού του προσωπικού των Τεθωρακισμένων Μονάδων, αναφέρει η ανακοίνωση. 

To Τ-80U είναι άρμα ρωσικής κατασκευής εξοπλισμένο με πυροβόλο των 125χιλ, πολυβόλο των 7,62χιλ και με βάρος τους 40 τόνους. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 70km/h ενώ η εμβέλεια του φτάνει τα 450χλμ. Διαθέτει επίσης αυτόματο σύστημα γέμισης του πυροβόλου το οποίο μπορεί να φέρει μέχρι και 30 περίπου οβίδες. Υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά από το 1996.
    

Πηγή: www.army.gov.cy

   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال