ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Πιθανή Αγορά 2 Υποβρυχίων "Scorpene" Της Naval Group

 

Scorpene-class submarine, πηγή: US Navy

Μετά την υπογραφή της σύμβασης των 42 μαχητικών Dassault Rafale, η Γαλλίδα Υπουργός Εθνικής Άμυνας Florence Parly ανακοίνωσε ότι η Ινδονησία είναι πρόθυμη να αγοράσει δύο γαλλικής κατασκευής υποβρύχια τύπου "Scorpene".

«H στρατηγική μας συνεργασία θα ωφεληθεί από την εμβάθυνση των αμυντικών μας σχέσεων. Η Γαλλία είναι περήφανη που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων του εταίρου μας, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στον Ινδο-ειρηνικό. Η Ινδονησία συνεργάζεται επίσης με την βιομηχανία μας στον τομέα των υποβρυχίων, η οποία συνεργασία επεκτείνεται με την πρόθεση της να αγοράσει δύο υποβρύχια γαλλικής κατασκευής τύπου "Scorpene"», δήλωσε η Υπουργός στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. 

To "Scorpene" είναι μία κλάση υποβρυχίων AIP (Air Independent Propulsion) με σύστημα πρόωσης diesel-ηλεκτρισμού. Έχει αποκτηθεί από 4 χώρες (Χιλή, Βραζιλία, Μαλαισία και Ινδία). 

Η μεγαλύτερη έκδοση του υποβρυχίου που υπηρετεί στο Βραζιλιάνικο Πολεμικό Ναυτικό έχει εκτόπισμα 2.000 τόνους και μήκος 75 μέτρα. Διαθέτει 6 τορπιλοσωλήνες των 533χιλ και εξοπλίζεται με τορπίλες Black Shark, αντιπλοϊκούς πυραύλους SM-39 Exocet και αντιαεροπορικούς πυραύλους A3SM.  Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال