«ΤΑΛΩΣ/22»: Η Κυπριακή Αεράμυνα "Αντιμέτωπη" Με Γαλλικά Rafale

 

Α/Α Σύστημα TOR-M1, πηγή: Army.gov.cy

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΤΑΛΩΣ/22» μεταξύ της Γαλλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», η Εθνική Φρουρά πραγματοποίησε άσκηση αντιαεροπορικού πολέμου με την συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων της ΕΦ και των αεροσκαφών τύπου Dassault Rafale του Γαλλικού αεροπλανοφόρου. 

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού των αντιαεροπορικών συστημάτων σε τακτικές ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του επιπέδου τυποποίησης κατά την σχεδίαση και και διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων. 

Κατά την διάρκεια της άσκησης ενεργοποιήθηκαν συστήματα αεράμυνας καθώς και συστήματα αυτοπροστασίας των εγκαταστάσεων της ΕΦ και αξιολογήθηκε η ικανότητα τους να εντοπίζουν σύγχρονα μαχητικά. Το προσωπικό επίσης εξασκήθηκε στην διαβίβαση πληροφοριών καθώς και σε διαδικασίες τακτικού ελέγχου των όπλων.

Η άσκηση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής καθώς δίνεται η ευκαιρία στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς να εξασκηθούν με σύγχρονα οπλικά συστήματα, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.       

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال