ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Τελικές Υπογραφές Για Τα Νοτιοκορεάτικα Α/Κ Πυροβόλα Κ-9 Thunder

Κ-9 Self-propelled Howitzer

Υπεγράφη σήμερα από την Αίγυπτο και την νότια Κορέα η συμφωνία πώλησης αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου Κ-9 Thunder, συνολικής αξίας $1.6δισ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγωγή του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος σε συνδυασμό με άλλα οχήματα υποστήριξης και την μεταφορά τεχνογνωσίας. H κατασκευή τους γίνει στο εργοστάσιο πυροβολικού κοντά στο Κάιρο. 

Όπως ανακοίνωσε η Διαχείριση του Αμυντικού Προγράμματος της Νότιας Κορέας (DAPA), η τελευταία συμφωνία είναι η πρώτη εξαγωγή του K-9 στην Αφρική μετά τις επιτυχημένες εξαγωγές του πυροβόλου σε Ευρώπη και Ασία. Η Αίγυπτος είναι πλέον η 8η χώρα που θα επιχειρεί με το Κ-9 μετά την Τουρκία, την Πολωνία, την Νορβηγία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Ινδία και την Αυστραλία.

Το Κ-9 Thunder είναι ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο 155χιλ που αναπτύχθηκε από την την Διαχείριση του Αμυντικού Προγράμματος της Νότιας Κορέας και από την Samsung Aerospace Industrties και κατασκευάζεται από την Hanwha Defense. Τα πυροβόλα επιχειρούν μαζί με τα οχήματα υποστήριξης τύπου Κ-10 ενώ αναπτύσσονται αναβαθμίσεις για την βελτίωση τους.      

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال