ΓΔΑΕΕ: Συνάντηση Με Εκπροσώπους Της Βρετανικής Babcock


AH-140 Arrowhead, πηγή: Babcock International

 Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), ο Αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της βρετανικής ναυπηγικής εταιρείας Babcock Marine κατόπιν αιτήματος τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ναυπηγικές δυνατότητες τις εταιρείας.

Οι Βρετανοί πιθανότατα παρουσίασαν την πρόταση τους στο πρόγραμμα κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού με την Type-31 ή αλλιώς "Arrowhead-140". Πρόκειται για πλοίο πολλαπλών ρόλων του οποίου το σχέδιο βασίστηκε στις Δανέζικες φρεγάτες κλάσης "Iver Huitfeldt". Έχει εκτόπισμα 5.700 τόνoυς και μήκος 138 μέτρα. Είναι εξοπλισμένη με κύριο κανόνι 57χιλ MK-110 Bofors, δύο δευτερεύοντα πυροβόλα των 40χιλ MK-4, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους και 24 αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Sea Ceptor. 

Το πλοίο φέρει το ραντάρ NS-110 της Thales και διάφορους άλλους αισθητήρες και συστήματα. Σε περίπτωση που επιλεχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό θεωρούμε ότι η ελληνική έκδοση θα διαφέρει αρκετά από την βρετανική.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είχε προτείνει ξανά το συγκεκριμένο πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του προγράμματος φρεγατών, έχασε ωστόσο από τις FDI HN.     

 

  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال