Επίσκεψη Του Έλληνα ΥΠΕΞ Στην Ουκρανία - Δηλώσεις Από Την Μαριούπολη


Πηγή: Nikos Dendias (Twitter)

Στην Ουκρανία μετέβη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους και ομογενειακούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ομοεθνών του Σαρτανά του 2014 ενώ στην συνέχεια επισκέφτηκε το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας όπου και συνάντησε τον Πρόεδρο της στρατιωτικής/πολιτικής διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ.  

Κατόπιν, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Μαριούπολη όπου και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της πόλης Μ.Kogut και τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου της Μαριούπολης S.Mahsma. 

«Είμαι εδώ σήμερα στην Μαριούπολη λίγα χιλιόμετρα από την γραμμή επαφής, η οποία είναι γνωστό ότι είναι η κύρια περιοχή έντασης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε. «Με την παρουσία μου σκοπεύω να στηρίξω την ελληνική κοινότητα που ζει εδώ και αριθμεί πάνω από 100.000 άτομα. Είχα επίσης σήμερα την ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικά με τον φίλο και ομόλογο μου, τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, στον όποιο επανέλαβα τη σταθερή θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα, καταρχήν, υποστηρίζει πάντα την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των Ηνωμένων Εθνών. Θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι η ένταση που υπάρχει αυτήν την στιγμή δεν θα συνεχιστεί και ότι η κατάσταση θα επανέλθει σε ηρεμία και αποκλιμάκωση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δήλωσα στην Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων και στους εκπροσώπους της ότι η Ελληνική Δημοκρατία, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Πρωθυπουργός θα σταθούν στο πλευρό τους και θα τους στηρίξουν».         

 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال