ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΘΑ: Εμπλοκή Ελληνικών Εταιρειών Στο Πρόγραμμα Τορπιλών

 

Πηγή: www.mod.mil.gr

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην συζήτηση «Ενίσχυση της Αμυντικής Θωράκισης της Χώρας» στην Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε κάποιες σημαντικές δηλώσεις όσον αφορά το πρόγραμμα σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Αρχικά, το πρόγραμμα αυτό αφορά την αγορά 44 σύγχρονων τορπιλών τύπου SeaHake mod4 από την Γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik και συμπεριλαμβάνει ολοκληρωμένη υποστήριξη με πλήρες πακέτο εκπαίδευσης και συνεργείο τεχνικής υποστήριξης. 

Οι χρόνοι παράδοσης των τορπιλών έχουν μειωθεί από 48 σε 39 μήνες ενώ οι πρώτες θα παραδοθούν 16 μήνες μετά την ενεργοποίηση της σύμβασης. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν σε 24, 34 και 39 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης.

«Η προηγούμενη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για τέσσερα έτη και αυτό είναι μια βελτίωση της διαπραγμάτευσης, και βέβαια μια αύξηση κι εδώ της ελληνικής βιομηχανικής συμμετοχής, από τις τέσσερις εταιρείες ή πέντε που προκρίθηκαν να συνεργαστούν με την μοναδική κατασκευάστρια των τορπιλών αυτών. Και στο τέλος, και εδώ υπάρχει μια ενεργοποίηση δικαιώματος προαίρεσης για πιθανή ή μελλοντική προμήθεια νέων τορπιλών με την τιμαριθμική προσαρμογή», δήλωσε ο Υπουργός. 

    

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال