«ΑΡΙΑΔΝΗ 22»: Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου στο Κρητικό Πέλαγος


Πηγή: Hellenicnavy.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, από την Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, διεξήχθη η πολυεθνική άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 22» στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, με την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (SNMCMG2).

Πιο συγκεκριμένα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την φρεγάτα HNS «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», τα ναρκοθηρευτικά HNS «ΕΥΡΩΠΗ», HNS «EYNIKH» και HNS «ΚΑΛΥΨΩ», την κανονιοφόρο «ΝΑΥΜΑΧΟΣ», ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού και με μια Ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Επιπλέον, συμμετείχαν ναρκοθηρευτικά από την Γερμανία, Ισπανία και την Ιταλία, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα αυτόνομο υποβρύχιο όχημα από το Βέλγιο, προσωπικό από την Βουλγαρία και Αξιωματικοί Επιτηρητές από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η άσκηση τύπου INVITEX (Invititation to an Exercise) «ΑΡΙΑΔΝΗ 22», διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αφορά στην εφαρμογή διαδικασιών, τεχνικών και αντιμέτρων Ναρκοπολέμου για την αντιμετώπιση ναρκών, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.   


Πηγή: Hellenicnavy.gr

 

     

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال