Τελικές υπογραφές για τα 6 επιπλέον Rafale, η Πολεμική Αεροπορία σχηματίζει μια πλήρη μοίρα !

Πηγή: Stam_Pittas 

Στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, η Ελλάδα και η Γαλλία δεν υπέγραψαν συμβάσεις μόνο για τις μελλοντικές φρεγάτες FDI HN του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και για έξι επιπλέον μαχητικά Rafale, προκειμένου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να συγκροτήσει μια πλήρη μοίρα από τα συγκεκριμένα αεροσκάφη (24 στο σύνολο).

Σύμφωνα με την Dassault Aviation, οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Eric Trappier και από τον Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Florence Parly.

Οι παραλαβές των επιπλέον μαχητικών πρόκειται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2024.  

«Αυτή η νέα σύμβαση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Rafale, το οποίο ήδη συμβάλλει ενεργά στην διασφάλιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Trappier. «Για άλλη μια φορά με τιμά η ανανεωμένη εμπιστοσύνη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Dassault Aviation, η οποία αντανακλά σχεδόν μισό αιώνα ακλόνητης συνεργασίας». 

   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال