Ιστορική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό, τελικές υπογραφές για τις φρεγάτες FDI HN !

 

Πηγή: Nikos Panagiotopoulos

Σύμφωνα με την Γαλλική ναυπηγική εταιρεία Naval Group, υπεγράφησαν σήμερα δύο συμβάσεις με τις Ελληνικές Αρχές για την προμήθεια 3+1 φρεγατών FDI HN. Η τελετή έγινε πάνω στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ με την παρουσία του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Florence Parly.

«Η Naval Group είναι περήφανη που αποτελεί μέρος αυτού του νέου κεφαλαίου στην στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. 

Η Ελλάδα επέλεξε την τελευταία γενιά φρεγατών που συγκεντρώνουν την καλύτερη γαλλική ναυτική τεχνογνωσία και θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group Pierre Eric Pommellet.

Οι φρεγάτες FDI HN θα ενισχύσουν γρήγορα και βιώσιμα τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας το 2025 με δύο μονάδες και ολοκληρώνοντας το 2026 με την τρίτη. Ωστόσο, υπάρχει προαιρετική επιλογή ενός ακόμα πλοίου, κάνοντας τις μελλοντικές μονάδες τέσσερις. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβάσεις συμπεριλαμβάνουν την υπηρεσιακή υποστήριξη των πλοίων, τον οπλισμό τους καθώς και αντίμετρα τορπιλών τύπου CANTO.
  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال