Ριζική αναβάθμιση της Luftwaffe, δηλώσεις Γερμανίδας ΥΠΕΘΑ για F-35, Eurofighter και FCAS

Πηγή: Lockheed Martin

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι έχει "τραντάξει" σοβαρά τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες ξαναξεκίνησαν τα εξοπλιστικά τους προγράμματα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Luftwaffe και της παράλληλης αντικατάστασης των αεροσκαφών τύπου Panavia Tornado, η Γερμανία είναι η νέα χώρα που αγοράζει το μαχητικό 5ης γενιάς F-35 Joint Strike Fighter. 

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε στο Twitter:

 «Η απόφαση για τον διάδοχο του Tornado έχει ληφθεί με το αεροσκάφος τύπου F-35, το οποίο στο μέλλον θα αναλάβει το έργο του διαμοιρασμού πυρηνικών. Στόχος είναι η αντικατάσταση του Tornado μέχρι το 2030. 

Το F-35 προσφέρει μοναδικές δυνατότητες συνεργασίας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην Ευρώπη και τώρα πρόκειται να ξεκινήσει η προμήθεια».

Όσο αφορά τα Eurofighter Typhoon της Luftwaffe, θα διατηρηθούν στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα αναπτυχθούν περαιτέρω στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο, διατηρώντας έτσι βασική τεχνολογία στην Γερμανία και την ΕΕ. Παράλληλα, διασφαλίζεται ένας σημαντικός γερμανικός ρόλος στο μαχητικό 6ης γενιάς FCAS, σε συνεργασία με την Γαλλία και την Ισπανία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός Καγκελάριος είχε ανακοινώσει κονδύλια συνολικής αξίας 100δισ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα (διαβάστε περισσότερα εδώ).   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال