ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πιθανές αναβαθμίσεις των Μ-109 στο ΓΕΣ

 

Πηγή: www.geetha.mil.gr

Σημαντικές κινήσεις παρατηρούνται τον τελευταίο μήνα γύρω από τον Στρατό Ξηράς και τα εξοπλιστικά του προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 14 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) παρουσίαση από εκπροσώπους της Βρετανικής εταιρείας BAE SYSTEMS, σχετικά με τις δυνατότητες αναβάθμισης των αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου Μ-109. 

Aναβαθμισμένο Μ-109 από την BAE SYSTEMS

Παλαιότερη ανακοίνωση στις 19 Μαρτίου αναφέρει ότι στις 16 Μαρτίου, εκπρόσωποι της Ιταλικής εταιρείας LEONARDO επίσης παρουσίασαν τον εκσυγχρονισμό των συγκεκριμένων ελληνικών πυροβόλων αλλά και τα σύγχρονα βλήματα πυροβολικού τύπου "VULCANO 155", με επικεφαλή τον κ. Γ. Κοσμάτο.


Aναβαθμισμένο Μ-109 από την LEONARDO

Θεωρούμε ότι οι παρουσιάσεις που έγιναν αποτελούν σημαντικές κινήσεις, καθώς το Α/Κ πυροβόλο Μ-109 αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Πυροβολικού, το οποίο όπως και ο Στρατός Ξηράς είχε παρεμεληθεί την τελευταία δεκαετία. 

Στην ιστοσελίδα μας έχουμε ήδη δημοσιεύσει μια ανάλυση σχετικά με την ανανέωση των αυτοκινούμενων πυροβόλων του Ελληνικού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων και των Μ-109, την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال