Στην Οδησσό ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, τι δήλωσε ο Υπουργός

Πηγή: Nikos Dendias (Twitter)

Στην Οδησσό της Ουκρανίας πραγματοποίησε επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εχθές, Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνοδεία της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο κ. Δένδιας επίσης επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας αλλά και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, το οποίο επαναλειτουργεί βοηθώντας στην διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης για την ομογένεια, υπογραμμίζοντας την ιστορική παρουσία της Ελλάδας στην πόλη.

Ο Έλληνας Υπουργός, κατόπιν, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Gennadiy Trukhanov με το οποίο συζήτησε σχετικά με την ισχυρή παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην πόλη αλλά και για τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

«Ελπίζω ειλικρινά, ότι πέρα από το σύννεφο καπνού που δημιουργούν οι σημερινές βόμβες, η Οδησσός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον», δήλωσε στην Αντιπρόεδρο της Ουκρανικής Κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή ενοποίηση της Ουκρανίας Olga Stefanishyna. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα συμβάλουμε σε αυτό το μέλλον βοηθώντας σας να αναδομήσετε αυτήν την πόλη και να την κάνετε ακόμα πιο όμορφη». 

  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال