ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Παρουσίαση ξένων συστημάτων στο ΓΕΑ - η λύση της ΕΑΒ

Πηγή: Saab.com

Μέσα στον Απρίλιο, η Ελλάδα ξεκίνησε ξανά τις συζητήσεις σχετικά με Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου, ένας τομέας στον οποίο η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε σχέση με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Σουηδικής εταιρείας «SAΑΒ TECHNOLOGIES» με αρμόδιους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΓΕΑ, όπου η εταιρεία παρουσίασε τις λύσεις της στον τομέα του Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Παλαιότερη ανακοίνωση, αναφέρει ότι στις 5 Απριλίου και στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων της εταιρείας «THALES» με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ  αλλά και της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου, παρουσιάστηκαν συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου, συλλογής πληροφοριών, και επιτήρησης και αναγνώρισης της εταιρείας.  

Ωστόσο, παρατηρούνται και προσπάθειες ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας στον συγκεκριμένο τομέα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, στις 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «EAB» με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και της ΓΔΑΕΕ, όπου η Πολεμική Αεροπορία ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της εταιρείας προκειμένου να προσφέρει λύση στην ανάπτυξη του νέου συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Πιστεύουμε ότι τα Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου αποτελούν κρίσιμους παράγοντες στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις, καθώς μπορούν να διακόπτουν τις εχθρικές επικοινωνίες, να καταστέλλουν τα ηλεκτρονικά συστήματα αεροσκαφών αλλά και να "τυφλώνουν" πυραύλους και UAV. Για αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την απόκτηση τέτοιων συστημάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.     

      

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال