Στρατηγική συνεργασία Nexter - ΕΑΣ, θα είναι ο «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» το νέο ΤΟΜΑ του Ελληνικού Στρατού ;

 

Πηγή: Nexter

Σύμφωνα με την Γαλλική εταιρεία Nexter, υπεγράφη συμφωνία στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Η συνεργασία στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού σε Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) ενώ η Nexter προσφέρει το ΤΟΜΑ «Φιλοκτήτης» για να ικανοποιήσει τις ελληνικές απαιτήσεις. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόκειται για όχημα 8x8, 32 τόνων και με πολλές εκδόσεις διαθέσιμες για διαφορετικούς ρόλους (μεταφορά προσωπικού, κέντρο διοικήσεως, φορέας όλμων και όχημα ανάκτησης). Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 1.3 τόνων και τροφοδοτείται από κινητήρα άνω των 500 ίππων.

Η έκδοση μάχης του διαθέτει τον πυργίσκο νέας γενιάς T-40, με πυροβόλο των 40χιλ και δύο αντιαρματικούς πυραύλους. Αξιοζήλευτη είναι η δύναμη πυρός του, με 200 βολές ανά λεπτό.

Το όχημα βρισκόταν και στην Αμυντική Έκθεση DEFEA 21 στην Αθήνα, όπου οι Έλληνες Αξιωματούχοι το είδαν από κοντά. 

Πιστεύουμε ότι ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα στο πρόγραμμα ΤΟΜΑ του Ελληνικού Στρατού και ότι η απόκτηση του θα ευνοήσει όχι μόνο τις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες αλλά και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.  

   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال