ΤΑΜΣ «SCORPION SWORD 2022»: Ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς στο Ισραήλ

 

Πηγή: www.army.gov.cy

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Palmahim στο Ισραήλ, η Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την επωνυμία «SCORPION SWORD 2022».

Στην άσκηση συμμετείχε το Ισραήλ ως χώρα - διοργανώτρια, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139 με εξαμελές πλήρωμα.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στην σχεδίαση και εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης σε άγνωστο περιβάλλον, η απόκτηση εμπειριών μέσα από την συνεργασία και εκτέλεση επιχειρήσεων με προσωπικό και μέσα άλλων Πολεμικών Αεροποριών, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων διδαγμάτων για την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης.

Η Άσκηση, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ, παρέχει την δυνατότητα στο προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες άλλων κρατών, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και συμβάλλοντας στην διασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσών στην περιοχή.            

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال