Στο στόχαστρο οι Ρώσοι | Ο Ουκρανικός Στρατός ανανεώνεται ριζικά

 

Πηγή: GeneralStaffUA

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov, οι αποστολές αμυντικού εξοπλισμού από τις Χώρες της Ευρώπης στην Ουκρανία έχουν πολλαπλασιαστεί συνεισφέροντας έτσι στην ριζική ανανέωση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

 «Τρεις τύποι πυροβολικού των 155χιλ ήδη δουλεύουν επιτυχώς στην πρώτη γραμμή: οβιδοβόλα Μ777, FH70 και αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR. Ήταν απλά αδιανόητο να το σκεφτεί κανείς αυτό τον Μάρτιο αλλά σήμερα είναι ήδη μια πραγματικότητα που υλοποιήθηκε χάρη στην μεγάλη ομαδική δουλειά με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. 

Eίμαι επίσης χαρούμενος να ανακοινώνω ότι οι Μονάδες Πυροβολικού των 155χιλ αναπληρώνονται. Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109 σε μία από τις τροποποιήσεις του. Αυτός ο εξοπλισμός είναι πολύς καλής ποιότητας και η προμήθεια του ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών Χωρών.

Η παράκτια άμυνα της Χώρας μας δεν θα ενισχυθεί μόνο από πυραύλους HARPOON αλλά θα χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευμένες Ουκρανικές ομάδες. Είμαι βέβαιος ότι η στρατιωτική αδελφότητα των HARPOON και των NEPTUNE μας θα μας βοηθήσει να απελευθερώσουμε και να κάνουμε την Μαύρη Θάλασσα ασφαλή ξανά, καθώς και να προστατεύσουμε αξιόπιστα την Οδησσό. 

Πύραυλος HARPOON, πηγή: US Navy

Η προμήθεια αυτών των πυραύλων ήταν επίσης το αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών χωρών. Μας επέτρεψε να λάβουμε πυραύλους HARPOON από Δανούς εταίρους με την συμμετοχή Βρετανών φίλων μας.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων εξοπλισμών, θα ήθελα να επισημάνω τα πάνω από 100 αμερικανικά UAV διαφόρων τύπων. Όπως κάθε υπουργός στην θέση μου, εύχομαι να είχα πολλά περισσότερα όπλα και στο συντομότερο δυνατό γιατί διακινδυνεύονται οι ζωές των ανθρώπων μας».

 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال