Γερμανικά ΤΟΜΑ για την Ελλάδα | Τι αναφέρει ο Γερμανός Καγκελάριος

 

Πηγή: US Army

Σύμφωνα με τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz, η Γερμανία είναι πρόθυμη να παραδώσει Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου η Ελλάδα να παραχωρήσει τεθωρακισμένα σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία.  

Όπως αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Γερμανία θα παραχωρήσει οχήματα τύπου Marder 1A3 στην Ελλάδα από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού. Από την μεριά της, η Ελλάδα θα στείλει οχήματα τύπου BMP-1 στον Ουκρανικό Στρατό, ο οποίος είναι επίσης εξοικειωμένος με τον συγκεκριμένο τύπο. 


Προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το δυνατότερο δυνατό σε εφαρμογή, λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Ελληνικό ΥΠΕΘΑ και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας. 

Η Ελλάδα απέκτησε μεγάλους αριθμούς BMP-1 από τα αποθέματα του στρατού της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του '90. Όμως, τα συγκεκριμένα οχήματα αυτά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, λόγω της μεγάλης τους ηλικίας και και των δυσεύρετων ανταλλακτικών τους.   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال