Τί είπε ο ΥΠΕΘΑ σχετικά με την απόκτηση Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ ;

Πηγή: Billypix

Με αφορμή πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε κάποιες σημαντικές δηλώσεις σχετικά με την απόκτηση μεταχειρισμένων αεροσκαφών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση με θέμα «Διασφάλιση κάλυψης της ΠΑ με Mirage 2000-9 των ΗΑΕ», η οποία απαντήθηκε από τον ΥΠΕΘΑ.

Η σχετική απάντηση:

 «Η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020 - 2034 είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων αεροσκαφών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», διότι άπτονται του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της δομής των Δυνάμεων των ΕΔ της Χώρας».   

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال