ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ | Παρουσίαση του SPIKE στο ΓΕΣ

 

Πηγή: RAFAEL

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 24 Μαΐου εκπρόσωποι της εταιρείας EUROSPIKE πραγματοποίησαν παρουσίαση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού των αντιαρματικών πυραύλων τύπου SPIKE SR και LR2.

«Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας EUROSPIKE, σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αντιαρματικών πυραύλων SPIKE (SR και LR 2) κατασκευής της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο SPIKE είναι ένας αντιαρματικός πύραυλος Ισραηλινής κατασκευής ο οποίος μπορεί να εκτοξευτεί από φορητό εκτοξευτή ή από εκτοξευτή εγκατεστημένο σε σκάφη και ελικόπτερα. Φημίζεται για την ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια του (50m - 32km ανάλογα με την έκδοση).

O πύραυλος χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο του πολέμου των 44 ημερών, όπου και αναδείχθηκε η αποτελεσματικότητα του λόγω των βαριών χτυπημάτων που προκάλεσε στις Δυνάμεις Τεθωρακισμένων της Αρμενίας. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν, η Ηγεσία έχει ήδη εγκρίνει την εγκατάσταση της αερομεταφερόμενης έκδοσης του SPIKE (NLOS) στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64+ της Αεροπορίας Στρατού αλλά και την εγκατάσταση του πυραύλου (χωρίς να διευκρινίζεται η έκδοση) στις κανονιοφόρους και τα σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού.     


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال