Το USS ARLINGTON και το HNS ΧΙΟΣ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης | Συμμετοχή στην «Alexander the Great 22»


Το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, το Πλοίο Αποβατικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS ARLINGTON κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μαζί με το Ελληνικό Αρματαγωγό HNS ΧΙΟΣ.

Τα δύο πλοία συμμετείχαν σε κοινές ασκήσεις των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, όπου και πραγματοποίησαν άσκηση PASSEX σε συνεργασία με την Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το Αμερικανικό πλοίο επίσης συμμετείχε στην άσκηση «Alexander the Great 22» μαζί με την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών και το 2ο Τάγμα Αναγνωρίσεως.

Η Ελληνική πλευρά συμμετείχε με Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με Δυνάμεις Πεζοναυτών, με Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, με Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς, με Αρματαγωγά και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και με Μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

Η «Alexander the Great 22» περιλάμβανε ανακατάληψη τμήματος νησιού με αμφίβιες και αεραποβατικές ενέργειες με παράλληλη εκτέλεση επεισοδίων Έρευνας και Διάσωσης και ρίψεων εφοδίων με αλεξίπτωτο. Τα σενάρια αυτά είχαν σκοπό την ενίσχυση της συνέργειας των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την επαύξηση της ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και του επιπέδου συναντίληψης των συμμετεχόντων για την βελτίωση της διαλειτουργικότητας τους.  

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Πηγή: ΓΕΕΘΑ


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال