Το USS Arlington στο Αιγαίο | Συνεκπαίδευση με Ελληνικές Μονάδες

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, Μονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με το Πλοίο Αποβατικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS Arlington στην θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της νήσου Σκύρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού διεθνών συνεργασιών από το ΓΕΕΘΑ. 
   

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα HNS ΣΑΛΑΜΙΣ, το αρματαγωγό HNS ΧΙΟΣ καθώς και ένα ελικόπτερο S-70B6 της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού. 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών καθώς και σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας. 

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ (MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.    


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال