Συνεκπαίδευση Ελληνικών Μονάδων με την 11η Μοίρα Ελικοπτέρων του Aεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman

 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από την Δευτέρα 24 έως την Τρίτη 31 Μαΐου, διεξήχθη συνεκπαίδευση INVITEX - LIVEX (Invitation to an Exercise - Live Exercise) Μονάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την 11η Μοίρα Ελικοπτέρων Θαλάσσιας Μάχης (HSC-11) του Αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman των ΗΠΑ, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και στην περιοχή της Αταλάντης.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με ένα ελικόπτερο AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, δύο μαχητικά F-16 της 347 Μοίρας, καθώς και με προσωπικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Από την Αμερικανική πλευρά συμμετείχαν δύο ελικόπτερα ΜΗ-60S και προσωπικό της HSC-11.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα σχεδίασης και εκτέλεσης αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, καθώς και αντικείμενα επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ (MDCA), συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.       

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال