«ΑΓΑΠΗΝΩΡ - 2022» | Προσωπικό της Εθνικής Φρουράς εκπαιδεύεται στο Ισραήλ

 

Πηγή: ΓΕΕΦ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, προσωπικό από διάφορα όπλα και σώματα της Εθνικής Φρουράς μετέβηκε στο Ισραήλ από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου για να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις και να παρακολουθήσει διαδικασίες που εφαρμόζονται στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ) σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.  

Κατά την διάρκεια παραμονής τους στο Ισραήλ, Διμοιρία της Διοίκησης Καταδρομών συνεκπαιδεύτηκε με αντίστοιχη Διμοιρία των ΙΕΔ σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων εντός αστικού περιβάλλοντος τα οποία περιλάμβαναν τακτικές εντός κτηρίων, βολές ελεύθερων σκοπευτών, παροχή Α' Βοηθειών και ενέδρες. 

Πηγή: ΓΕΕΦ

Παράλληλα, Ομάδα Μάχης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού συμμετείχε σε εκπαίδευση επί των διαδικασιών που ακολουθούνται στα πεδία βολής και σε άσκηση με πραγματικά πυρά εντός αστικού περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, Αξιωματικοί των Τεθωρακισμένων και του Πυροβολικού εξασκήθηκαν σε τακτικές των όπλων τους, ενώ το τεχνικό προσωπικό Διοικητικής Μέριμνας παρακολούθησε διαδικασίες λογιστικής υποστήριξης των ΙΕΔ.

Η συμμετοχή του προσωπικού στην εν λόγω εκπαίδευση, πέραν της απόκτησης πρόσθετων εμπειριών, ανέδειξε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της ΕΦ και των ΙΕΔ.

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال