Εξοπλίζεται η Εθνική Φρουρά | Αγορά 6+6 Ελαφριών Επιθετικών Ελικοπτέρων

 

Πηγή: Airbus

Tην υπογραφή σύμβασης για την αγορά 6 ελαφριών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου H145M από την εταιρεία Airbus με την επιλογή έξι ακόμα προαιρετικών ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός ανέφερε:

 «Η απόκτηση των μαχητικών ελικοπτέρων τύπου H145Μ, εμβαθύνει την εταιρική μας συνεργασία με τη Γαλλία και αποτελεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορική και μακροχρόνια σχέση μας στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. 

Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας. 

Πηγή: Airbus

Με την απόκτηση των νέων μαχητικών ελικοπτέρων της Airbus θα είμαστε επίσης σε θέση να ενδυναμώσουμε το υφιστάμενο πλαίσιο των πολυάριθμων διεθνών και περιφερειακών μας συνεργασιών, οικοδομώντας τη διαλειτουργικότητα με κράτη της περιοχής, συμμετέχοντας σε ασκήσεις και πολυεθνικές δραστηριότητες, συμβάλλοντας έτσι  θετικά στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής. Σημειώνω ότι φέτος έχουμε διαθέσει το υψηλότερο ποσό των 20 τελευταίων χρόνων για αμυντικούς εξοπλισμούς».

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία των ελικοπτέρων, το H-145M είναι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων. Ο καινοτόμος έλικάς πέντε λεπίδων του το καθιστά ικανό να μεταφέρει φορτίο 150kg περισσότερο από την πολιτική του έκδοση, το H-145. Αναδεικνύεται για τις πολλαπλές επιλογές όπλων που μπορεί να φέρει, όπως πυλοβόλα, ρουκέτες και σύγχρονα αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα όπως ο SPIKE ER2. 

Το ελικόπτερο χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας, Γερμανίας, Σερβίας, Ταϊλάνδης και Λουξεμβούργου, φτάνοντας τις 51 Μονάδες σε υπηρεσία.  

 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال