Σλοβενικά ΤΟΜΑ Μ80Α παραδίδονται στην Ουκρανία

Πηγή: Aljosa Kravanja

 Συνεχίζονται οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων από τις χώρες της Δύσης στον Ουκρανικό στρατό, αυτή την φορά με την Σλοβενία να αποστέλλει αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου Μ80Α στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με Σλοβενικές πηγές, 35 TOMA M80A του Σλοβενικού στρατού έχουν ήδη φτάσει στην δυτική Ουκρανία και στην συνέχεια θα διαμοιραστούν στις Ουκρανικές Μονάδες που μάχονται στο μέτωπο.

Tα οχήματα βρισκόταν σε κατάσταση μακροχρόνιας αποθήκευσης και ως εκ τούτου, η διαδικασία επαναφοράς τους σε επιχειρησιακό επίπεδο ήταν αρκετά χρονοβόρα. 

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί στις Δυνάμεις Τεθωρακισμένων, οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την Σλοβενία να αγοράσει αμυντικό εξοπλισμό ίσης αξίας, με την χρήση ειδικών κουπονιών.

Το ΤΟΜΑ Μ80Α είναι ένα τροποποιημένο BMP-1 Γιουγκοσλαβικής κατασκευής. Μπορεί να μεταφέρει εφτά ένοπλους στρατιώτες και είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο Μ-55 των 20χιλ, αντιαρματικό πύραυλο Malyutka και ένα δευτερεύον πολυβόλο των 7.62χιλ. Επιπλέον, υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Κροατίας και της Σερβίας.   

 

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال