Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην Γαλλία | Επίσκεψη σε εταιρείες της Γαλλικής Αμυντικής Βιομηχανίας

 

Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μετέβη στο Παρίσι την Τρίτη 31 Μαΐου, όπου και συνάντησε τον Γάλλο ομόλογο του Pierre Vandier.

Στην συνέχεια, ο κ. Πετράκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της THALES, της MBDA και το Κέντρο Συνεργασίας και Επίγνωσης Ναυτιλιακών Πληροφοριών (MICA Center). Υπενθυμίζεται ότι η THALES κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά και το ραντάρ των φρεγατών FDI (Belharra) ενώ η MBDA κατασκευάζει τους αντιπλοϊκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους τους. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, οι εταιρείες αυτές θα παρέχουν υποκατασκευαστικό έργο σε πάνω από 50 ελληνικές εταιρείες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα των φρεγατών.

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο κ. Πετράκης επισκέφτηκε τα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται η πρώτη φρεγάτα FDI HN. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πλοίο θα παραδοθεί στο Πολεμικό μας Ναυτικό το 2025.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 24 Μαρτίου η Ελλάδα υπέγραψε τις τελικές συμβάσεις για 3 γαλλικές φρεγάτες τύπου FDI HN με μία ακόμα προαιρετική. 

Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال