Η σειρά των Γερμανών | Παρουσίαση αντιαρματικών όπλων στο ΓΕΣ

Πηγή: Bundeswehr

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σε Επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους των εταιρειών DND και ΕΑΣ, σχετικά με τις επιχειρησιακές ετοιμότητες των αντιαρματικών πυραύλων Panzerfaust 3/IT και RGW 110.

Το Panzerfaust 3 είναι ένας αντιαρματικός πύραυλος τρίτης γενιάς μήκους 1.2μ και με εκρηκτική κεφαλή βάρους 3.9kg. Μπορεί να καταστρέψει κινούμενους στόχους σε αποστάσεις 300μ και ακίνητους σε αποστάσεις 400μ, ενώ μπορεί να διαπεράσει 700χιλ χάλυβα και 1.600χιλ τσιμέντου.

Πηγή: DND

Από την άλλη μεριά, το RGW 110 είναι ένας επίσης αντιαρματικός πύραυλος με εκδόσεις που διαθέτουν εκρηκτικές κεφαλές διαμετρήματος από 60 έως 110χιλ. Το συγκεκριμένο όπλο μπορεί να πυροδοτηθεί με ασφάλεια από μικρούς χώρους σε σύγκριση με άλλα οπλικά συστήματα του τύπου, καθιστώντας το ικανό να επιχειρεί σε αστικό περιβάλλον.

Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί και άλλες συναντήσεις στο ΓΕΣ όπου παρουσιάζονται σύγχρονα αντιαρματικά όπλα, όπως η σειρά SPIKE της RAFAEL και το MMP της MBDA. Πρόκειται για πολύ σημαντικές κινήσεις καθώς το Ελληνικό Πεζικό μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα τα οποία αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα εχθρικά άρματα και οχήματα.  

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال