Σημαντική εξέλιξη | Παρουσίαση Σουηδικών ραντάρ στο ΓΕΑ

 

Πηγή: SAAB

Το ενδιαφέρον της και σε νέα ραντάρ εναέριας επιτήρησης φαίνεται να έχει η Ελλάδα, καθώς εκπρόσωποι της εταιρείας  «Saab Technologies» πραγματοποίησαν σχετική παρουσίαση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 εκπρόσωποι της εταιρείας «Saab Technologies» κ. Kenth Borjesson (Vise President Marketing - Sales), ο κ. Magnus Sunberg (Senior Director Bussiness Development - Strategy) και ο κ. Christos Papantoniou (Branch Office Manager) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των ραντάρ εναέριας επιτήρησης που κατασκευάζει. 

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου τύπου Erieye EMB-145H τα οποία επιχειρούν από την 380 Μοίρα. Ωστόσο, λόγω της ηλικίας του η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να προγραμματίσει τον εκσυγχρονισμό τους ή την απόκτηση νέων για να αντικατασταθούν.

Ένα αεροσκάφος το οποίο θα ήταν κατάλληλο για να πάρει την θέση τους είναι το «Global Eye» της Saab. Σύμφωνα με την εταιρεία, το «Global Eye» είναι ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου το οποίο μπορεί να παρέχει ανίχνευση και αναγνώριση αντικειμένων σε αέρα, θάλασσα και ξηρά σε μεγάλη εμβέλεια, καθώς φέρει σύγχρονους ενεργούς και παθητικούς αισθητήρες. 

To «Global Eye» έχει επιλεχθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ και της Σουηδίας, αντικαθιστώντας τα αεροσκάφη «Saab 340 AEW».

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال