Βρετανικά και Φινλανδικά αεροσκάφη διεξάγουν ασκήσεις στην Αρκτική

 

Πηγή: Raf.mod.uk

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Βασιλικής Αεροπορίας, μαχητικά Eurofighter Typhoon από την 6η Μοίρα της Βασιλικής Αεροπορίας ξεκίνησαν συνεκπαίδευση με αεροσκάφη F/A-18 Hornet της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αρκτική, όντας μέρος της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ομάδα της RAF (Royal Airforce) αποτελείται από 4 μαχητικά Eurofighter Typhoon GR4 και από 70 περίπου άτομα προσωπικό, τα φιλοξενούνται στην Αεροπορική Βάση Rovaniemi.

Πηγή: Raf.mod.uk

Συγκεκριμένα, ο στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας και της RAF στις βόρειες περιοχές. Σύμφωνα με τον Αντισμήναρχο Colonel Vihersalo, Διοικητή της 11ης Μοίρας Μαχητικών, η άσκηση επίσης περιλαμβάνει εκπαιδευτικές αποστολές με την Σουηδική Πολεμική Αεροπορία.

«Η συνεργασία με την Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία ως μέρος της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης παρέχει την ευκαιρία να ενσωματωθούμε πιο στενά και να αναπτύξουμε τις ικανότητες μας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, στον Βορά», δήλωσε ο Διοικητής Rees.

    

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال