Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ | Επίσκεψη σε Βάσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ και κατόπιν συνάντησης του με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγο Aviv Kohavi, ο Έλληνας ομόλογος του στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσκεψη σε στρατιωτικές βάσεις.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Πέμπτη 09 Ιουνίου ο Έλληνας Αρχηγός επισκέφτηκε την Ναυτική Βάση του ATLIT όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή, τις δυνατότητες και τον ρόλο του Ισραηλινού Ναυτικού και των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του (Flotilla 13, Sea Air Land – SEALs) ως προς την διασφάλιση των θαλασσίων οδών επικοινωνίας και την προστασία θαλασσίων ζωνών και κρίσιμων υποδομών. 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Οχυρό του Atlit, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης του εντυπωσιακού κάστρου του 13ου αιώνα που βρίσκεται εντός των ορίων της Ναυτικής Βάσης.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν η Αεροπορική Βάση του PALMACHIM, όπου επισκέφθηκε την ISRAELI MISSILE DEFENSE ORGANIZATION και την 200th SQUADRON και ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση, την ολοκλήρωση και τα επίπεδα της Ισραηλινής Αεράμυνας, για τα χαρακτηριστικά των Συστημάτων IRON DOME, DAVID’s SLING και ARROW 3, καθώς και για την αποστολή και τις δυνατότητες της Μοίρας των UAV HERON της Ισραηλινής Αεροπορίας, με τα οποία ήδη επιχειρεί και η Χώρα μας. Επίσης επισκέφθηκε μία Πυροβολαρχία του IRON DOME και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξής της, την λειτουργία και την υποστήριξή της. 

Πηγή: ΓΕΕΘΑ


Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال