Η MBDA στο ΓΕΣ | Παρουσίαση της σειράς πυραύλων «AKERON»

 

Πηγή: MBDA

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται οι παρουσιάσεις αντιαρματικών όπλων στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αυτή τη φορά από την Γαλλική εταιρεία MBDA.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας MBDA σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος πολλαπλών ρόλων MMP, την εξέλιξη του ερευνητικού της προγράμματος LYNKEUS (BLOS PROJECT) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πυραύλων AKERON MP και AKERON LP.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η σειρά «AKERON» πρόκειται για μια οικογένεια αντιαρματικών πυραύλων 5ης γενιάς η οποία αποτελείται από δύο εκδόσεις, την -MP και την -LP.

Ο AKERON MP είναι ένας αντιαρματικός πύραυλος μήκους 1.3m, διαμέτρου 140mm και εμβέλειας άνω των 4km. Έχει δοκιμαστεί σε διάφορα περιβάλλοντα όπου και απεδείχθη πλήρως λειτουργικός.

Πηγή: MBDA

Από την άλλη μεριά, ο AKERON LP είναι ένας αερομεταφερόμενος αντιαρματικός πύραυλος μήκους 1.8m, βάρους 40kg και εμβέλειας που κυμαίνεται μεταξύ 8 και 20km. Διαθέτει seeker τριών ρυθμίσεων και μπορεί να χτυπήσει στόχους με διάφορες λειτουργίες όπως Fire & Forget και Man-On-The-Loop.        

Post a Comment

Previous Post Next Post

نموذج الاتصال